עין עבדת

עין עבדת

בטיול בעין עבדת נסייר בקניון מרהיב ונהנה מתצפיות על יעלים ועל הנחל המרהיב.

איך מגיעים

איך מגיעים לעין עבדת? ניסע על כביש 40 דרומה, ו 4 ק"מ אחרי צומת ה T שיוצר הכביש עם כביש 204 [אנו ממשיכים ימינה לפי השילוט למצפה רמון] נפנה שמאלה לפי השילוט למדרשת שדה בוקר ועין עבדת, ניסע בכביש הפנימי ובכיכר נפנה ימינה, נשלם בקופה [למסלול של מעלה דיבשון ועין עקב שזו גם הכניסה אליו אין צורך לשלם] וניסע עם הכביש המתפתל בזהירות עד החניון שבכניסה לשמורה.

פירוט

הגן הלאומי עין עבדת נמצא בערוצו של נחל צין. הערץ נוצר כתוצאה מהתחתרות המים בשכבות הסלע הרכות עקב היווצרות הפרשי גבהים בין ערוצי הנחלים צין והבשור. סוג הסלע הדומיננטי הינו הגיר הניכר בצבעו הלבן והבוהק כשניתן להבחין בשכבות סלעי הצור בין לבין בצבעי החום-שחור. עוד על ההסבר הגיאולוגי להיווצרות הקניונים ניתן לקרוא בדפדפת האתר עין עבדת.
באיזור המעיינות עין מור ועין עבדת ולאורך המסלול נמצאים מגוון מינים של צומח כאשר הבולטים הינה האלה האטלנטית הניצבת איתן בתחילת המסלול וגילה מוערך ב 250 שנים, הקנה המצוי, המלוח, הסוף והאשלים הרבים הפזורים לארכו של הערוץ.
__
לאחר שנחנה במגרש החניה הגדול של שמורת עין עבדת, נוכל להבחין מימין לכניסה בצמחייה העשירה ובדקלים שבסמוך לעין מור [לעיתים נמצאים באיזור יעלים] נוכל להתעכב קצת ליד התבליט המרהיב שנמצא בכניסה למסלול – שנראה לקראת מה אנו הולכים ונתחיל ללכת. במהלך הצעידה שווה להסתכל לצדדים ולהיות ערניים ליעלים שמסתובבים בטבע.

לאחר כ 300 מ' של הליכה נבחין בעץ אלה אטלנטית בולט ולאחריו ניכנס לתוך האפיק של נחל צין. לאחר עוד כ 100 מ' של צעידה השביל יוביל אותנו בסמוך לסכר לצידו השני של הערוץ. נצעד בין קירות המצוק ולצד בריכות מי הנחל [אסור לגעת במים או להכנס אליהם כדי לא להפר את האיזון האקולוגי]. במהלך הצעידה נוכל להבחין בצנירים שנוצרו במהלך השנים ע"י השטפונות הגדולים שזרמו בנחל, ולאחר צעידה של כ 200 מ' נוספים נגיע לתחתיתו של מפל עין עבדת.

נחזור חזרה כ 50 מ' ונגיע למדרגות. מי שרוצה לעשות את המסלול הקצר יכול בשלב זה לחזור חזרה [או לעלות את המדרגות ליהנות מהתצפית ואז לחזור] נטפס את 120 המדרגות הצרות, נצעד בשביל הצר בזהירות כ 100 מ' ונגיע לראש המפל שגובהו 15 מ'. נהנה מהתצפית הגבוהה על הערוץ ועין עבדת ונמשיך לצעוד.

לאחר צעידה של כ 500 מ' נגיע לחורשת צפצפות הפרת [זמן לפק"ל קפה] ולאחר מנוחה קצרה בצילן נטפס על הצוק בעזרת המסולם והמוטות שנקבעו בקיר ע"י הרשויות, נעבור ליד המבנה העתיק ששימש כנראה את הנזירים שחיו באיזור בעבר, ונמשיל בשביל לאורך המצוק למצפור משם נהנה מהנוף הקניוני ומהבריכות העליונות של הנחל ואם נמשיך בשביל עוד כ 200 מ' נגיע לתצפית שנמצאת מעל ראשו של המפל הגדול ומגובה של 60 מ' נהנה מכל הנוף מזווית קצת אחר. מכאן נחזור דרך המצפור לשביל המוסיל ליציאה משמורת עין עבדת. מי שעשה את המסלול המעגלי – יכול להגיע עם הרכב לכניסה השנייה של עין עבדת [שנמצאת בהמשכו של כביש 40 – ופונים שמאלה לפי השילוט לעין עבדת] ומשם לפסוע מרחק קצר וליהנות מהתצפית על כל נופו של הנחל.

דגשים

  • אסור לגעת במים או להכנס אליהם – מטעמי שמירת הטבע. בזמן הטיפוסים יש להזהר מהחלקות.
  • הכניסה לעין עבדת בתשלום – למנויי מטמון חינם
  • למתקשים בהליכה – ייתכן קצת קושי במדרגות
  • המסלול לא מתאים לעגלות

כתיבת תגובה

סוג המסלול

מסלול קווי

רמת קושי

משפחות

על המסלול

מחפשים מורה דרך לטיול הבא שלכם? מלאו את הטופס הבא או חייגו 052-4282461