מסלול טיול באיזור נחל געתון מעין אשחר לעין מירב

מסלול טיול באיזור נחל געתון מעין אשחר לעין מירב

מסלול טיול קליל בשרובו עובר בחורש מוצל במעיינות באיזור הגעתון. המעיינות אינם שופעים בקיץ.

איך מגיעים

אל מסלול הטיול באיזור מעיינות הגעתון מגיעים מכיוון צומת כברי או מכיוון מעלות על כביש 89, נפנה לכביש 8833 [לפי השילוט ליחיעם ולעין יעקב], נעבור את הפנייה לאגם במחצבת הגעתון ואחרי כ 1200 מ'  מהצומת עם כביש 89 נפנה שמאלה לדרך עפר רחבה [מצד ימין שלה נראה חומת אבן] עם סמ"ש כחול ושלט לכיוון עין אשחר ועיינות געתון. ניסע לארכה של דרך העפר כ 2.9 ק"מ [הדרך ברובה סבירה ובחלק קטן מאד משובשת ודורשת נסיעה איטית מאד] עד שנגיע לקבוצת אקליפטוסים עם שולחן אבן – שם מתחיל ומסתיים מסלולינו – ליד הנקודה בה נשאב עין אשחר

פירוט

הגעתון הינו נחל איתן העובר במרכזה של העיר נהריה. מקורות הגעתון הינם באיזור מעלות-מעונה ולאורך מסלולו ישנם מעיינות רבים שכיום שופעים בעיקר בחורף והמים של חלקם הגדול נשאבים – מה שהפך את רוב ערוצו של הגעתון ליבש.

לאחר שחנינו מתחת האקליפטוסים [מומלץ לא להשאיר חפצי ערך ברכב] נתחיל לצעוד לפי השילוט לעין מירב והחרוב הגדול  – בזווית אנכית לשביל העפר עם הסמ"ש השחור [אם אתם לא רואים את הסימון תבדקו אם מאחריכם יש עוד קבוצת אקליפטוסים – המסלול מתחיל ליד הקבוצה הראשונה שפוגשים עם שולחן לאחר כ 2.9 ק"מ].

נעבור שער בקר לאחר כ 100מ' ונמשיך לצעד בשביל הצר והמוצל בחורש. בתחילה השביל מישורי, נעבור ליד בור חצוב,  ולאט לאט הוא תופס לעיתים זווית של עליה קלה.  לאחר כחצי ק"מ של הליכה השביל שובר בחדות שמאלה לעלייה יחסית תלולה. העלייה שארכה כ 200 מ' תוביל אותנו בערך ל חצי הגובה של הגבעה ולאחר מכן נתחיל לצעוד באותו הגובה בשביל יחסית חשוף פה ושם נוכל לנוח מתחת לעצים ליהנות מהצל ומהנוף. לאחר עליה נוספת, פחות חדה השביל מתחיל לרדת בין עצי חרוב יחסית בחדות לכיוון עינות אט [אורך המקטע מתחילת העליה ועד עינות אט כקילומטר ורבע]. עינות אט שיבשים רוב השנה נובעים מאיזור של משטחי סלע בעיקר בחורץ ומה שנשאר לאחר מכן הינו איזור בו רואים קצת לחות באדמה.

חורבת געתון עין אשחר עין מירב

נמשיך לצעוד עם השביל המסומ"ש בשחור כ 200 מ' ונפגוש שילוט שמאלה לעין מירב. נצעד בין עצי הבוסתן לעין מירב אותו נזהה לפי האקליפטוס הגדול הצומח מעל לבריכה אליו נקווים מימיו, בדרכינו נעבור שלט המציין שהבוסתן בו אנו צועדים ניטע לזכר בני יונסי שנהרג בנהריה בעת התקפת קטיושות. בסמוך לעין מירב ישנם שרידים של מאגורות חקלאיות בצורת קשתות. המעיין עצמו נובע בקושי ומימיו מולכים באמצעות תעלה לתוך בריכה קטנה ורדודה שמימיה ירוקים. אם תתקרבו לבריכה בשקט תוכלו לשמוע ולהביט בצפרדעים החיות בה [הבריכה של עין מירב לא ממש עושה חשק להכנס לתוכה]

חורבת געתון עין אשחר עין מירב

לאחר מנוחה קצרה בעין מירב נחזור לדרך העפר ונפנה בה שמאלה ולאחר הליכה קצרה נפגוש בשילוט שיכוון אותנו ישר לעין אשחר עם סמ"ש ירוק ושמאלה עם סמ"ש שחור לכיוון החרוב הגדול.

אנו נמשיך עם השביל בסימון הירוק ונצעד בשולי הבוסתנים עד שנפגוש בפיצול שבילים נוסף. אנו נמשיך עם הסמ"ש השחור ישר והירוק יפנה שמאלה.  השביל יוביל אותנו אל מבנה אבן המשמש לשאיבתם של מימי עין אשחר ולאחר מכן ישבור ימינה ולאחר הליכה של חצי ק"מ בחורש [את החלק הזה גם הלכנו בדרך הלוך] נגיע לנקודת חניית הרכב.

ניתן לשלב בסיור גם ביקור בעיינות געתון ובחורבת געתון – הפניה אליהם נמצאת כ 800 מ' לפני החניה של עין אשחר. חורבת געתון היה חלק ממתחם בבעלותה של משפחת סורסוק, משפחה ערבית נוצרית , שהיתה בעלת אדמות רבות בצפונה של ארץ ישראל בתקופה שלפני קום המדינה, ושרבות מאדמותיה נרכשו ע"י יהודים ושימשו להקמת ישובים בארץ ישראל.

דגשים

  • סעו בזהירות בשביל הגישה!
  • את הנקודה לניווט לתחילת המסלול יצרנו ידנית כי היתה לנו תקלה ב GPS  אז יכול להיות שצריך להמשיך מנקודה זו עך השביל עוד קצת או שהיא קצת אחרי שולחן האבן המתואר כנקודת התחלת המסלול.
  • המעיינות במסלול לא ראויים לשכשך. ניתן לפנות לעיינות געתון לפי התיאור ושם ניתן להרטב

כתיבת תגובה

סוג המסלול

מסלול מעגלי

רמת קושי

משפחות

על המסלול

מחפשים מורה דרך לטיול הבא שלכם? מלאו את הטופס הבא או חייגו 052-4282461