מכנרת לכפר קיש על שביל ישראל
מכנרת לכפר קיש על שביל ישראל















איך מגיעים
המסלול מתחיל בקצה המושבה כנרת בצומת שבין הכבישים 767 ו 90. יש בסמוך תחנת אוטובוס קרובה. אם הגעתם עם רכב פרטי אפשר לחנות במגרש החניה של המוזיאון מצידו השני של הכביש.
נקודת הסיום של המסלול היא כביש הגישה לכפר קיש. אם הגעתם עם 2 רכבים ניתן להשאיר את הרכב השני בחניה של פארק מעלה קיש בכניסה לישוב. ליחצו כאן לניווט לנקודה.
אם אתם מתכננים לחזור לרכב עם תחבורה ציבורית אתם צריכים להגיע לצומת גזית [2.5 ק"מ מצומת הכניסה לישוב] ומשם קו 30 של סופרבוס למושבה כנרת.
פירוט
המסלול מתחיל סמוך מאד לצומת – על שביל העפר שמקביל לכביש הראשי – כביש 90. נצעד קצת בשביל, נעבור את אנדרטת הזיכרון לראשוני הישוב שלאחריה השביל יתעקל ימינה , אחרי צעידה קצרה נוספת נראה מימין את גן רחל , לזכרה של המשוררת רחל [היא קבורה בבית העלמין מצידו השני של הכביש , לצד נעמי שמר בין השאר] ולאחר כ 400 מ' נגיע לבריכות הדגים הישנות [כיום כבר לא בשימוש], נעבור ליד קבר הפרדה בובה ומשם לאחר כ 800 מ' נגיע לבית המוטור – שהיה מבנה בו היתה משאבה ששימשה לשאיבת מי הירדן. בית המוטור נמצא בתוך חורשת האקליפטוס המפורסמת משירה של נעמי שמר.

נחצה את הכביש בזהירות מול אתר הירדנית הנוצרי, ואחרי הליכה קצרה נפנה שמאלה עם השביל הכחול ושביל ישראל. נעבור ליד אתר הקאנו של רוב רוי, ולאחר צעידה של כחצי ק"מ לאורך תעלת הירדנית נפנה ימינה עם השביל [הכחול פונה שמאלה] והשביל יתעקל שמאלה קצת לאחר מכן במקביל לקו עמודי החשמל. לאחר כק"מ של צעידה בשביל נעבור את הפניה לסימון השחור – למסלול הטיול של נחל יבנאל תחתון, ונמשיך עם השביל שמתחיל לעלות על גדתו הדרומית של נחל יבנאל – בסוף החורף הנוף מהשביל באיזור זה מדהים – רואים את נחל יבנאל כולו ירוק מזוויות שונות. לאחר כ2 ק"מ של צעידה בשביל – במקביל לסימון הירוק נפנה שמאלה לפי הסימון לשמורת יעלה,
נצעד בערוץ של השמורה [אחרי הגשמים יש זרימה של מים בנחל], חשוב לשים לב לפניה שמאלה של השביל אחרת נגיע לדרך ללא מוצא אחרי כמה עשרות מטרים, נפנה שמאלה ולאחר עליה קצרה ותלולה [באביב יש מלא קוצים] נתחיל לצעוד מעל לערוץ הנחל ולאחר כחצי ק"מ נרד חזרה לפי הסימון. נצעד קצת בערוץ בזלתי ובסופו נעבור את שלט היציאה משמורת יעלה ונפנה שמאלה על שביל העפר [ימינה עם האדום זה ליבנאל]. אחרי הליכה קצרה נפנה ימינה במקביל למטע התמרים ונתחיל לצעד במקביל לגדר [סיכוי נהדר לפגוש באיזור פרות] ביחד עם הסימונים של שביל ישראל והסמ"ש השחור ואחרי כ 2 ק"מ נגיע למצפה אלות הקרוי על שמם של אלות אטלנטיות רבות שהיו באיזור בעבר. כיום ישנן 2 – אחת ענפה במיוחד ואחת פחות אבל שווה יותר לנוח בצילה כי הנוף משם מדהים.

לאחר המנוחה במצפה אלות נעלה עם השביל קצת לאלה השניה והיותר עניפה [מתחתה פגשנו ארגז של ספרית השביל] , לאחר שנעבור את מעבר הבקר ביציאה משמורת מצפה אלות, נפנה ימינה ובמזלג שלאחר מכן שוב ימינה ונצעד כשמימין נוף יפה מאד. לאחר צעידה של כק"מ נעבור מצד שמאל מבנה מוזר שנראה כמו תא טייס של מסוק ללא הפלסטיקים] נפגוש את הסימון השחור ונמשיך לצעוד יחד איתו ומעכשיו נראה משמאלינו ולפנינו לעיתים את טורבינות הרוח החדשות שהוקמו באיזור בשנת 2015. כיוון הצעידה הכללי שלנו מערבה, לכיוון התבור שמתחיל להתגלות אלינו – שימו לב לזה בכל הפניות

לאחר כ 2 ק"מ של הליכה מהמבנה המוזר נחצה את נחל אולם ובסוף העליה ממנו נפגוש את עין אולם – מעיין הממלא מבנה שרובו מתחת לאדמה – אם אין ברשותכם חבל שתוכלו להיעזר בו ביציאה מהמבנה אל תכנסו. כשהיינו היה מרווח של כמטר בין מפלס המים לפתח היציאה.
לאחר התרעננות בעין אולם נמשיך לצעוד עם השביל בירידה, לאחר כ 2.5 ק"מ נעבור ליד חורבת סירין [שרידים של ישוב – נזהה לפי הצבע הצהוב בהם נצבעו חלק מהשרידים] , לאחר כ 2 ק"מ של שבילי עפר עם נוף מדהים [משמאל יש גדר מחושמלת] נראה מולינו את תל רכש, נעבור לפניו מתחת לקו החשמל [כאן עובר המסלול של נחל תבור] ,נראה מצד שמאל משאבות וכשהשביל ישבור ימינה צריך לחצות את ערוץ הנחל שבחורף זורם [יופי של מקום להתרעננות] .
נמשיך לצעוד עם שביל העפר, נחצה את נחל גזית [גם הוא זורם בחורף – אבל ניתן לחצות על אבנים אם הזרם לא חזק מידי] ונמשיך מכאן עוד כ 3 ק"מ עד שנגיע לפארק מעלה קיש ומיד לאחריו לכביש הגישה לישוב.


דגשים
- רובו של המסלול חשוף לשמש.
- מומלץ לעשות את המסלול בין כנרת לכפר קיש באביב כשהכל פורח וירוק ומזג האוויר יחסית סביר.
- אל תכנסו לעין אולם למרות שזה נורא מפתה אם אתם לא בטוחים שגם תצליחו לצאת ממנו.
- אם יש ברשותכם טלפון חכם מומלץ לעקוב אחר נתיב השביל עם אפליקציית google maps או כל אפליקציה אחרת כדי לא לאבד את הנתיב – הסימון בקטע זה לוקה בחסר.