בית המדרש הגדול של חסידות בעלז – מרכז עולמי לתורה וחסידות בעלז
בית המדרש הגדול של חסידות בעלז – מרכז עולמי לתורה וחסידות בעלז
איך מגיעים
בית המדרש הגדול של חסידות בעלז, נמצא בקרית בעלז בירושלים. ה Waze מכיר את המקום. אם אתם לא נעזרים בו – בית המדרש נמצא בנקודה מרכזית בקריה, בין הרחובות דברי חיים, קדושת אהרן ודובר שלום [הקרויים על שמם של אדמו"רי בעלז הקודמים]. בבית המדרש של חסידות בעלז ניתן להבחין ממקומות רבים בירושלים בשל גודלו הרב ומבנהו המיוחד.
פירוט
בית המדרש הגדול של חסידות בעלז – מרכז עולמי לתורה וחסידות בעלז הינו המבנה המרכזי המשמש את חסידות בעלז ומכיל בתוכו את כל המוסדות של החסידות: החל מבית המדרש המרכזי וכלה בבית הדין של החסידות, משרדיה, מקוואות המשמשים את החסידים, בתי כנסת לשימוש יומיומי, אולם טישים, באר לתשליך, אולם שמחות לשימוש החסידים ואף פינת קפה לשימוש יומיומי לבאי המקום [אם כי קשה לקרוא פינת קפה לנקודה בה מחולקים אלפי כוסות שתייה חמה ביום]. תכנונו של המבנה ארך 16 שנים והוא נחנך בשנת 2002.
למה חסידות בעלז בנתה כזה מבנה גדול ומרשים? הסיבה הראשונה הינה כנראה הצורך במבנה שיאכלס את כל מוסדות החסידות וחסידיה הרבים. יש המשערים שלאחר שחסידות גור בנתה מבנה מרשים גם חסידות בעלז רצתה להראות את עצמתה ובנתה מבנה מרשים לא פחות [ויש כאלו האומרים שאף יותר …]
הסיבה השניה היא שצורה המבנה מזכירה את בית המדרש שהיה בעיירה בעלזא.
_
בבית המדרש הגדול של בעלז מומלץ לבקר למי שאוהב לראות מבנים מרשימים ומעניינים, לתשומת לבכם מדובר בבית כנסת וחובה להתלבש בהתאם. עזרת הנשים נמצאת בקומה העליונה ויש לה כניסה נפרדת [וגם משם מה שרואים מאד מרשים]. חסידי בעלז הינם מסבירי פנים ואם תהיינה לכם שאלות , סביר להניח שאם תשאלו את הנוכחים במקום [המקום שוקק חיים] תקבלו תשובה במאור פנים.
בבית המדרש ניתן לראות מלבד האולם הגדול והמרשים:
את ארון הקודש הגדול שתוכנן ועוצב במיוחד עבור המקום: גובהו 12 מטר, רוחבו כ8 מטר ומשקלו כ 23 טון ובתוכו שוכבים 70 ספרי תורה [כשיטת רבינו תם ולא בעמידה כשיטת רש"י סבו]
מתחת לארון הקודש – משני צידיו, ישנן 2 מנורות עם 4 קנים. אשר מודלקות לפי הסדר הבא: ביום רגיל שני נרות, בשבת ארבעה נרות. ובחגים 8 נרות.
מצידו השמאלי של הארון, בתוך אקווריום זכוכית ישנם הכיסא והסטנדר של האדמו"ר הקודם.
במרומי האולם ישנם 9 גופי תאורה , מעוצבים בצורת נברשות שכל אחת מהן במשקל של כ 750 ק"ג המאירים את האולם.
ובתחתי העמוד כתבתה של סיוון רהב מאיר על המקום
דגשים
- תקפידו להגיע בלבוש מכבד למקום
- כשהיינו שם לא מצאנו עם מי לתאם ביקור- אם יש לכם את המידע הזה – נשמח אם תכתבו לנו ל editor.nelech@gmail.com
- מומלץ לא להגיע בשעות התפילות
לפוסט הזה יש תגובה אחת
לאחר סיור מודרך במקום, נהנתי מאד, יפה ומעניין מאד. תודה רבה