ממגדל למושבה כנרת על שביל ישראל

ממגדל למושבה כנרת על שביל ישראל

קטע מס' 7 של שביל ישראל עובר בין המושבות מגדל וכנרת תוך עליה לארבל ולטבריה עילית

איך מגיעים

קטע זה של שביל ישראל מתחיל סמוך לכניסה למושבה מגדל ומסתיים במושבה כנרת. בין שתי הנקודות עובר קו 53 של חברת אפיקים מה שאומר שלא חובה לבצע קטע זה של שביל ישראל עם 2 רכבים.

פירוט

מתחילים לצעוד בשביל עפר שמתחיל ליד הכניסה למושבה מגדל ליד שלט של "גן התקוה". השביל עובר בחלק זה עד לארבל בשביל הבשורה והסימונים מקבילים. לאחר הליכה של כקילומטר בין פרדסים וכרמי הזיתים נגיע לכביש 807 . נחצה את הכביש ונמשיך עם השביל שמתעקל ימינה בסמוך לנחל ארבל(ומקביל לשביל נחל ארבל) ומעלינו יתנשאו משמאל הארבל ומימין הר ניתאי.

ממגדל לכנרת

נצעד בשביל נחל ארבל לצד הנחל הזורם בחודשי החורף, ליד שדות הכפר חמאם, נגיע לכביש הגישה של הכפר, נחצה אותו ונגיע לרחבת החנייה המשנית של הגן הלאומי ארבל. נמשיך לצעוד עם השביל בנחל ואחרי צעידה 'צרה נגיע לשער בקר עם שילוט של גן לאומי ארבל. נפנה שמאלה ונתחיל לצעוד בשביל במעלה הארבל. בתחילה השביל בעליה מתונה עם מדרגות עתיקות ולבסוף השביל הופך לשביל צר עד שמגיעים אל מתחת למצוק הארבל.

מומלץ לעלות לפי השילוט למצודת הארבל [פניה ימינה] ולהתרשם מהמבנה ששימש נקודה אסטרטגית לאורך השני למורדים ולצבאות שרצו לשלוט באיזור. לאחר שנרד ממצודת הארבל נפנה ימינה עם הסימון של שביל ישראל, נצעד קצת בשביל הצר מתחת למצור של הארבל ואז נתחיל לטפס על המצוק התלול. העליה קצרה אך תלולה מאד ובסופה נגיע למצפור החרוב – בגן הלאומי ארבל – שם נוכל לנוח וליהנות מהנוף המדהים.

ממגדל לכנרת

כשנצא ממצפור החרוב, נפנה שמאלה [ימינה זה לכיוון הקופות הגן הלאומי ארבל] ונצעד עם השביל לכיוון המאגר שנראה באופק [השביל בקטע זה לא מסומן כראוי] – כשנצא מהגן הלאומי [יש שלט] נפנה בדרך העפר שמאלה, ובצומת שאחריה ימינה ונתחיל לרדת כשהמאגר מימין לנו.

נצעד בדרך העפר כ 2 ק"מ עד שנגיע לבית העלמין של כפר חיטים, בו קבורים בין השאר ההרוגים מהמאורעות שהיו בטבריה ב אדר 48' [יש ברז מים מחוץ לבי קברות]. נמשיך לצעוד בדרך העפר, לפי המפות השביל אמור לפנות ימינה לכיוון מכלאת הבקר, אולם לא מצאנו את הסימון [היינו באיזור בחורף והיתה צמחייה גבוהה] אז המשכנו ישר עם השביל עד שלט של "חורשת שלמה" [ע"ש שלמה בן נון שהיה בין הנוטרים ונרצח – מצבתו בולטת בין המצבות של בית הקברות]  – משעול המייסדים הנמצא בסמוך למס' שולחנות בפינה מוצלת, נפנה עם השביל שמאלה ואחרי כ 200 מ' נחבור שוב לסימון של שביל ישראל שמנקודה זו הוא ברור.

נמשיך עם השביל בירידה שלקראת סופה נהיית קצת תלולה לכיוון הערוץ של נחל רקית [בגשם הנחל זורם – ואחרי הגשם יש גב נחמד כעשרה מ' משמאל לנקודת החציה] ונעלה בחזרה בשביל, בדרך העפר שנפגוש אחרי שנעבוד במעבר הבקר נפנה ימינה [משמאל נראה עמוד חשמל] ולאחר הליכה קצרה נגיע לכביש 7717, נחצה את הכביש בזהירות ונצעד שמאלה ולאחר הליכה קצרה נפנה ימינה בשביל עפר ולאחר עליי של כ 300 מ' נגיע למצפה. בנקודה זו יש נקודת תצפית יפה ומוצלת, ברז מים שלא עבד כשהיינו שם ופריחת תורמוסים נהדרת בעונה.

לאחר מנוחה קצרה נמשיך ישר עם השביל בשכונה ולאחר כק"מ של הליכה נגיע לכביש 77, נפנה שמאלה בכביש הצר המקביל לכביש הראשי עד שנגיע לצומת הקרובה שם נעבור את הכביש ימינה ולאחר מכן שמאלה לתחנת הדלק [פז] בה יש מס' חנויות שנוכל להצטייד בהן במוצרים ושירותים יחסית נקיים [כשהיינו ..]

נמשיך לצעוד עם השביל בשד' ספיר בטבריה בעליה יחסית מתונה, ולאחר כק"מ וחצי של עליה, לאחר סיבוב חד של הכביש ימינה נגיע לכניסה ליער שוויץ שם נפנה עם השביל שמאלה.

ממגדל לכנרת

שביל ישראל עובר בדרך נוף יער שוויץ ומאפשר תצפיות וכנרת באחד מהמצפורים הרבים שלארכו ומנוחה באחד מהחניונים. בעונת הפריחה ישנה פריחת כלניות נהדרת ביער שוויץ. לאחר שנצא מיער שוויץ נצעד בין השדות כ 2 ק"מ עד שנגיע לכביש 7677 נחצה את הכביש בזהירות ונמשיך עם השביל לפי השילוט לעין פוריה אליו נגיע לאחר כ 2 ק"מ של צעידה במורד השביל. מעל עין פוריה יש מצפור לזכרה של נעמי שמר.

לאחר מנוחה קצרה בעין פוריה נמשיך עם השביל בירידה, אחרי כ 100 מ' נעבור ליד בריכת הטבעונים, נמשיך עם השביל  בין מטעים וחממות נטושות ונהנה מהנוף של הכנרת ומהמושבה שמתחתינו. כק"מ וחצי לאחר שנצא מעין פוריה נגיע למושבה כנרת, לאנדרטה לזכרם של ארנון נול ודודו אברמסון שנהרגו במקום זה בתאונת טיס במאי 1953, ליד האנדרטה יש ברז מים ומדשאה.

נפנה שמאלה במורד הכביש עד שנגיע לרח' המייסדים בו נפנה ימינה עם הסימון ולאחר צעידה קצרה נגיע לכביש 767 שם יסתיים סיורינו. במהלך המקטע האחרון של היום אנו בעצם מבצעים סיור היסטורי במושבה כנרת, בו אנו עוברים בין נקודות היסטוריות ומבנים שהינם חלק מההיסטוריה של המושבה. לאחר שמגיעים לכביש הראשי ניתן לעבור אותו בזהירות ולסייר גם בבית העלמין של המושבה כנרת.

דגשים

  • זהו אחד הקטעים של שביל ישראל בהם לא נדרשים שני רכבים.

כתיבת תגובה

סוג המסלול

מסלול קווי

רמת קושי

מיטיבי לכת

על המסלול

מחפשים מורה דרך לטיול הבא שלכם? מלאו את הטופס הבא או חייגו 052-4282461