בריכת ברקת ובריכת צרטה
בריכת ברקת ובריכת צרטה












איך מגיעים
איך מגיעים לבריכות החורף ברקת וצרטה? נוסעים על כביש 444 לכיוון איזור התעשייה של שוהם – היי פארק, נכנסים דרך הכניסה הראשית [הכניסה השנייה מובילה גם לפארק יער שוהם ] ממשיכים ישר עד הכיכר, עוברים את הכיכר וממשיכים ישר לכיוון המחצבה ואחרי כ 150 מ' נמצאת בריכת ברקת – במקום אין שוליים לעצירה – ניתן לעצור בצד השני – במפרץ החניה ולצעוד משם בשבילים הלא ברורים לכיוון הבריכה.
כדי להגיע לבריכת צ'רטה, נמשיך עם הכביש המוביל לכיוון המחצבה, ומיד אחרי שנעבור מתחת לכביש 6 נפנה שמאלה לדרך עפר. בחורף כשיש במקום שלולית עמוקה מומלץ להשאיר כאן את הרכב ולצעוד ברגל כ 400 מ' עד שרואים את השלט של בריכת צרטה מימין לדרך.
פירוט
שלולית חורף כשמה כן היא. מקווה מים שמתקיים רק בתקופת החורף. משך הקיום משתנה בהתאם לאיזור [בריכות חורף הנמצאות באיזורים מסולעים שורדות יותר מאשר אלו הנמצאות באיזורים חוליים.
בבריכות החורף מתקיים מעגל חיים שלם של בעלי חיים זעירים ודו חיים כמו גם צמחייה עונתית. בסוף החורף, כשהבריכה מתייבשת, בעלי החיים נכנסים לתרדמת בתוך חומר אטום עד לבוא הגשם הראשון שיחדור מבעד לקליפה ויעיר אותם לפעילות.

שמורת בריכת ברקת:
מהכביש נצעד לכיוון השלט הירוק מרחק של כ 100 מ' עד שנעמוד על שפתה של הבריכה, ומלץ להקיפה מימין כדי שניתן יהיה להתקרב למים ולהתבונן ביצורים הזעירים שבתוכם. בולטים במיוחד בעונה פרחיה של נורית המים. לפי צורתה של הבריכה ניתן לשער ששימשה בעבר כמאגר מים.

בריכת צרטה:
השלט על שפת הבריכה נמצא סמוך לדרך העפר. [אם נמשיך בה נגיע ליער קולה] נצעד לכיוון הבריכה ונוכל להתבונן בדו חיים ובצמחיית נורית המים המשגשגת. נראה, לפי צורת הבריכה ששימשה בעבר כמחצבה [רואים את סימני החציבה ובשטח ישנם לבנים. האיזור מגודר בקלונסאות עץ לצורך הסימון.

נורית המים הינה אחד הצמחים הנפוצים בבריכות החורף צרטה וברקת


