גן הזיכרון ופארק ערים תאומות בראשון לציון
גן הזיכרון ופארק ערים תאומות בראשון לציון







איך מגיעים
גן הזיכרון ופארק ערים תאומות בראשון לציון נמצאים משני צידיו של רח' התקומה בראשון לציון. הכניסה לחניה של גם הזיכרון נמצאת ברח' חסידי העולם – סמוך למפגשו עם רח' התקומה והכניסה לפארק ערים תאומות נמצאת ברח' גולדה מאיר – לא רחוק מהצומת שלו עם רח' התקומה – ליד המזרקה.
פירוט
גן הזיכרון בראשון לציון:
גן הזיכרון בראשון לציון הינו גן לזכר קרבנות השואה. במרכז הגן יש אנדרטה גדולה לזכרם של הקרבנות ולצידה מונומנט אבן של מדינות אירופה ועליה חקוקים שמותיהם של מחנות ההשמדה וכמה נהרגו בכל מקום. מצידה השני של האנדרטה ישנו מזרקה קטנה ואמת מים. ברחבי הגן פזורים פסלים לזכרם של לוחמים וקרבנות השואה.
מלבד אלמנטי הזיכרון ישנן בגן הזיכרון בראשון לציון מדשאות רחבות ופינת משחקים מושקעה עם הרבה מתקנים.


פארק ערים תאומות בראשון לציון:
פארק ערים תאומות בראשון לציון הינו פארק "שנועד להבעת הקשר הקרוב הידידותי בין ראשון לציון ועריה התאומות בעולם.. הפארק הינו פארק רחב ידיים ובין שביליו פזורים אלמנטים שונים המבטאים את הנוף האורבני של הערים התאומות" [ע"פ שלט ההסבר בכניסה לגן]. חלק מהאלמנטים הינם לזכרן של הקהילון היהודיות שהיו בערים "התאומות" – למשל את ברשוב, עיר ברומניה שהיתה בה קהילה מייצג פסיפס שהינו העתק של פסיפס דומה שהיה בבית הכנסת של העיירה, את לובלין שבפולין מייצג שער שהינו העתק של שער הגטו שהיה בעיר ואת טיאנג'ין שבסין מייצג מבנה עץ שהינו העתק של מבנה בית כנסת שהיה בעיר.
מעל הפארק מתנשא פסל התקומה בצורת מנורה שבבסיסה חקוקים מאורעות מתולדות האומה, שפוסל ע"י האמן א. ויסהוף. בקצה הפארק ישנו מתחם משחקים גדול להנאת הילדים.



דגשים
שימו לב שאתם חונים במקומות המותרים לחניה!