ואדי קלט מעין פרת לעין מבוע

ואדי קלט מעין פרת לעין מבוע

מסלול הטיול מעין פרת לעין מבוע הינו מסלול מרהיב ליד נחל זורם.

איך מגיעים

תחלתו של המסלול הינה בשמורת עין פרת – איך מכיעים לשמורת עין פרת? מהמרכז מומלץ לסוע על כביש 443 לכיוון ירושלים, ואז ניתן להמשיך לגבעה הצרפתית ושם לסוע שמאלה לפי השילוט לכיוון פסגת זאב , לפנות לכביש 437, לעבור את מעבר חיזמה ולהמשיך בכביש 437 עד שרואים את הפנייה שמאלה לעלמון – ענתות [וגם את השלט הראשון לשמורת עין פרת], נפנה שמאלה ונחצה את הישוב בכביש הראשי וכשנראה מימין דגלים של הרט"ג נאט ונפנה ימינה לכביש הצר שיוביל אותנו עד לשער שמורת עין פרת בדרך המעוקלת מול הנוף המרהיב של הנחל.

סוף המסלול הינו בעין מבוע [שם נשאיר את הרכב השני]. איך מגיעים לעין מבוע? נצא מירושלים לכיוון ים המלח בכביש מס' 1, וקצת אחרי שנעבור את הפניה לכפר אדומים נפנה צפונה [שמאלה] לכביש אלון (458), אחרי כארבעה ק"מ של נסיעה בכביש צר ומפותל נגיע לחניון קטן בצד הדרך – שם נחנה את הרכב. אפשרות נוספת להשארת הרכב – קצת פחות בטוחה – להמשיך עם הכביש עוד קצת עד שנראה מצד שמאל שילוט לנחל פרת ורחבת חנייה גדולה – המקום נקרא חניון המעברים – ניתן להשאיר גם שם את הרכב ולקצר בקצת את המסלול. מומלץ בשני המקומות לא להשאיר חפצים יקרים ברכב.

פירוט

לאחר שחנינו במגרש החניה של שמורת עין פרת [בחופשות הסיכוי למצוא חניה במגרש החניה התחתון של עין פרת אחרי השעה 9 וחצי בבוקר מאד נמוך] ומילאנו את הטופס הנדרש מהמטיילים לכיוון עין מבוע, נרד לכיוון הנחל [ניתן לאכול במקום ארוחת בוקר בצורה מסודרת ליד אחד השולחנות אם רוצים] ונתחיל לצעוד מזרחה – ימינה. ניתן לפני היציאה לדרך גם לטפס לבריכת התמר הנמצאת מעל הערוץ [נזהה אותה לפי הדקל שבזכותו זכתה לשמה] וליהנות מהבריכה ומהנוף הנשקף ממנה.

המסלול מתחיל בשביל העפר המקביל לערוץ הנחל – עם סימון שבילים אדום. הליכה קצרה תוביל אותנו לבריכה חמודה והליכה נוספת תוביל אותנו לבריכת המפל [יש שילוט] שם המים עמוקים [נדרשת זהירות והשגחה על הקטנים – הנכנס לבריכות בנחל עושה זאת על אחריותו בלבד],

מעין פרת לעין מבוע

לאחר השהות בבריכת המפל נמשיך לצעוד עם השביל, נעבור ליד שרידיו של בוסתן עם עצי לימון, נראה משמאלינו גשר ישן [כ300 מ' מתחית המסלול] שהיה חלק מאמת מים שנבנתה בעבר [את שרידיה נפגוש בהמשך], ונמשיך לצעוד בערוץ הנחל. כשנפגוש בסימון השבילים הכחול נתחיל לצעוד איתו [הם מקבילים]. השביל מדלג בין הגדות, עובר בין בריכות וברמת קושי סבירה. לאורכם של 3 ק"מ בערך.

שמורת עין פרת

כשנראה שהשביל מתחיל לטפס כל הגדה ומתחיל להיות צר ואתגרי יותר נבין שהגענו לחלק היותר אתגרי של המסלול שיכלול טיפוס על סלעים גדולים, מעברים צרים שבחלקם יש דרגיות לעזר ובחלקם נעזרים בכח ידיים ובשיווי משקל וירידה תלולה [שיש בה מעקה לעזר]. כשנגיע לעלייה ארוכה יחסית למה שיש במסלול, ותלולה לשביל נדע שמעכשיו הנחל ימשיך לזרום מתחתינו ונותרה לנו עוד הליכה של קצת פחות משעה עד שנגיע לעין מבוע בשביל נוח להליכה.

דגשים

  • המסלול לא מתאים לילדים מתחת גיל 7-8 [וגם מעל הגיל זה יהיו ילדים שיזדקקו לסיוע במקומות מסויימים].
  • בכניסה לעין פרת יש לברר את הנהלים לגבי הצעידה במסלול [רישום, בטחון וכו'].
  • הנכנס לבריכות עושה זאת על אחריותו בלבד.
  • אסור לבצע את המסלול כשיש סכנת שטפונות
  • קחו איתכם הרבה מים למסלול
  • המסלול לא מתאים לביצוע בקיץ
  • ייתכן ותפגשו במסלול אזרחים פלשתינאים.
  • יש כאלו הממליצים לעשות את המסלול בקבוצות גדולות.
  • הכניסה לעין פרת בתשלום – לבעלי כרטיס מטמון חינם
  • מומלץ להתעדכן לפני שמגיעים למסלול לוודא שהמים בו לא מזוהמים

כתיבת תגובה

סוג המסלול

מסלול קווי

רמת קושי

מיטיבי לכת

על המסלול

מחפשים מורה דרך לטיול הבא שלכם? מלאו את הטופס הבא או חייגו 052-4282461