מכפר סירקין לתל חדיד על שביל ישראל
מכפר סירקין לתל חדיד על שביל ישראל
איך מגיעים
פירוט
נתחיל לצעוד דרומה מכפר סירקין לאחר שוידאנו שהרכבים נעולים. לאחר כ 750 מ' נגיע אל מתחת לגשר [מעלינו כביש 471] נמשיך לצוד דרומה בדרך העפר עם סימון השביל, לאחר כק"מ היא מתעקלת שמאלה ועליה קצרה מביאה אותנו לגשר מעל כביש 6 [שילווה אותנו בחלקים רבים ממסלול זה]. נרד מהגשר ובסיום הירידה פניה ימינה חזקה וממשיכים לצעוד בשביל עפר ולאחר כק"מ של הליכה ועיקול שמאלה של השביל סמוך לכאם זיתים נגיע לכניסה לעיר אלעד.
נחצה את הכביש [444] בזהירות ונרד לתעלה שמקבילה אליו, אם היא מוצפת מים ליד הצומת ניתן ללכת על השולים בזהירות רבה כ 40 מ' דרומה ושם לרדת לתעלה שאם לא ירד גשם בימים לפני טיולם סביר להניח שתהיה יבישה ולאחר כ 700 מ' של הליכה נינוחה נעמוד לפני מאוזוליאום מזור המרשים, שנמצא כרגע בעבודות שיקום [מאוזוליאום מזור הינו מבנה קבורה ייחודי שהשתמר כמעט בשלמותו מהתקופה הרומית לדעת החוקרים]. אם נגיע למקום בסתיו – מאחורי המאוזוליאום יש פריחת חצבים נהדרת.
נמשיך עם השביל ונגיע לכניסה ליער. כאן ישנן 2 אפשרויות צעידה – בזו שמסומנת עם סימוני שביל ישראל – להמשיך עם השביל קצת פחות מק"מ כשאחרי כ 600 מ' יש עיקול שמאלה ובסוף להגיע לכביש 465 – חוצה בנימין לקראת חציה. הדרך השניה הינה לפנות שמאלה בעליה בצומת בדרך עפר ולאחר כ 200 מ' לפנות ימינה ולא רחוק מהצומת נראה משמאל את האנדרטה לנופלי שבת רמן חן, כשהתחתית השמות בולטת לוחית מתכת עם שמו של אסף רמון ז"ל שנהרג ב 2009 בתאונת אימונים. נמשיך עם השביל עוד כ 200 מ', נפנה ימינה לשביל צר בו נצעד כ 300 מ' עד שנגיע לאנדרטה לזכרו של סא"ל ברוך דיליאון שנהרג במלחמת יום הכיפורים. לא רחוק מהאנדרטה, ישנה עוד אבן זיכרון וחורשה שניטעה לזכרם של דוד ברוקס, חננאל וינר, אילן ירדן, צבי ליברייך, יוחנן מאושר, קמאל מצליח ושמעון רוקח שנהרגו בקרבות מלחמת יום הכיפורים. נמשיך בשביל הצר שממשיך מתחת לאנדרטה כ 200 מ' עד שנגיע לדרך רחבה, בה נפנה ימינה ולאחר כ 200 מ' נגיע לסימון שביל ישראל איתו נפנה שמאלה ומיד ימינה לפי הסימונים, אחרי כ 200 מ' השביל מתעקל ובעיקול יש שביל צר שממשיך ישר – אם אתם חובבי שרידים – תמשיכו ישר קצת ותגיעו לשרידים המועטים של מבצר קולה ששימש כעמדה צלבנית של המסדר ההוספיטלרי.
מנקודה זו הליכה של כ 400 מ' ישר ולאחר מכן כ 150 מ' ימינה יובילו אותנו לנקודת החציה של כביש 465 – אותה נבצע בזהירות מרובה כי הנהגים נוסעים כאן מהר מאד. לאחר החציה הלכה קצרה ונראה מימין לנו את אתר ההנצחה לעוצבת אגרוף ורומח לאחר שהעבור אתר ההנצחה נמשיך לצעוד בעליה, נפנה שמאלה בצומת השבילים ולאלא חצי ק"מ ימינה בצומת עם הסמ"ש. נצעד קצת בירידה ולאחר כ 400 מ' בצומת השבילים נפנה חצי ימינה בעליה בינונית שתסתיים לאחר כ 300 מ' בגבעה וקו מתח. כשמתחתינו איזור התעשיה חבל מודיעין .נמשיך לצעוד כ 1.5 ק"מ עד שנגיעי למעביר תת קרקעי גבוה מתחת כביש 6 כשנצא מהמעבר נפנה שמאלה בעליה קלה כשמימין לנו נראה את איזור התעשיה ולאחר כ 700 מ' נגיע לשוליו ונצעד דרומה על המדרכה בכבישו הראשי.
אם הגעתם בחורף, מומלץ בכיכר הראשונה [שהיא בעצם הכיכר השנייה באיזור התעשיה – בראשונה פנינו שמאלה לרחוב המרכזי] לפנות שמאלה [תראו מולכם גשר גדול שכביש 6 שמעליו] ולאחר כ 200 מ' מימין יש שביל צר שמוביל לבריכת ברקת – שלולית חורף בתוך מחצבה קדומה בה יש פריחה של נוריות מים. נמשיך לצעוד עם השביל ישר ברחוב ואחרי כ 800 מ' נראה פניה שמאלה צרה ושביל קצר ותלול יוריד אותנו לדרך עפר בו נמשיך לצעוד – במגמה ימינה ונתחיל לטפס בעליה בדרך הכבושה לתוככי יער שוהם. הדרך מתעקלת ימינה ואחרי כ 500 מ' נפנה שמאלה לפי הסימון ולאחר כ 150 מ' נגיע לחורבת תנשמת בה נוכל להתרשם משרידי הכנסיה והפסיפס.
לאחר המנוחה והסיור במקום נמשיך לצעוד ישר עם הדרך, אחרי כ 200 מ' נפנה ימינה ואחרי כ 200 מ' נוספים שמאלה עם הסימון בעליה ונגיע לגבעת הספלולים אחרי צעידה של 250 מ' – מלבד התצפית הנהדרת שבמקום, ניתן לראות בגבעה גם עיגולי אבן חצובים בסלע – משערים ששימשו לפולחן בעבר.
נמשיך עם השביל כ 700 מ' בידידה ונפנה שמאלה עם הסימון ולאחר כ 350 מ' ימינה.השביל מתעקל ואנו נתחיל לטפס כ 700 מ' ולאחר שיא הגובה נרד כ 300 מ' ונחצה את כביש 6 מתחת גשר רחב במיוחד [מעלינו 4 נתיבים לכל כיוון] . לאחר הליכה קצרה ישר נפנה ימינה ונטפס כ 300 מ' תלולים ואז נרד כ 500 מ', נעלה שוב כ 500 מ' ונרד שוב כ 500 מ' עד שנגיע לאחד הערוצים של נחל נטוף. נעלה עם העליה שמאלה ולאחר כ 300 מ' נגיע לשביל העולה לתל חדיד.
דגשים
- חובה ללכת על שבילים – כדי לא ליפול לבורות נסתרים בשטח
- המקטע הבא מתל חדיד למצפור משה שעיה