עין בובין – עין דני

עין בובין – עין דני

עין בובין / עין דני הינו מעיין הנובע לתוך בריכת השקייה גדולה. לעיתים הבריכה ריקה

איך מגיעים

לעין בובין / עין דני ניתן להגיע ב 2 דרכים:

אם מגיעים עם רכב – נוסעים לכיוון הישוב דולב על כביש 463  ובצומת הפרסה , במקום לפנות שמאלה לכיוון טלמון ודולב – פונים ימינה לפי השילוט לדיר איבזיע ועין דני [במקום יש שלט אדום התריע בפני כניסה לאיזור – מספר הטלפון לתיאום: 02-9974106]. ישר אחרי הפניה פונים שמאלה לדרך עפר שעליה יש שילוט לעין דני. ניסע בדרך העפר המשובשת [עבירה לרכבים פרטיים בנסיעה זהירה] כ 2.5 ק"מ עד שנגיע לרחבת חניה גדולה לצד פח זבל ירוק גדול מצד שמאל של השביל. נשאיר פה את הרכב [לא לשכוח לקחת את כל חפצי הערך] ונמשיך עוד כחצי ק"מ ברגל. השביל מתעקל שמאלה. נהיה יותר צר ומשמאל יש מפרץ חניה, נחנה כאן וצעד עם השביל עוד כ 200 מ' עד שנגיע אל מתחת לבריכה של עין בובין.

אם רוצים להגיע ברגל, ניסע לכיוון דולב, קצת לפני הישוב נפנה ימינה לכביש ההקפי שמוביל לשער לאולפנה, קצת אחריו נפנה ימינה לפי השילוט של נחל דלבים וקצת אחרי נחנה ליד הירידה לדרך העפר מימין [כמו ההגעה לעין מז'ור] מול העמוד שבתמונה.

נרד בשביל עם הסמ"ש השחור עד לואדי [מימין לנו עין מז'ור] בו נפנה שמאלה עם השביל בגדה הרחוקה יותר. נצעד כ 200 מ' ובצומת השבילים נפנה ימינה ולאחר צעידה של כחצי ק"מ נגיע לעין בובין.

בעין בובין נרצח דני גונן בתאריך ב' בתמוז תשע"ה ולכן שונה שמו של המעיין לעין דני. רוב בציבור קורא לו עדיין עין בובין. בתחילת הדרך יש סלע עם אנדרטה שהושחתה.
ב 23/8/2019 נרצחה במקום רינה שנרב הי"ד בפיצוץ מטען חבלה. אביה ואחיה נפצעו בפיגוע.

פירוט

מה יש בעין בובין?

בריכה גדולה ורחבה החצויה במרכז הבריכה ישנו קיר החוצה אותה לשניים. כשהבירכה בעין בובין מלאה – הקיר מכוסה במים.

עין בובין - עין דני

בקצה הרחוק של הבריכה ישנו סולם המאפשר ירידה נוחה למים.. עומק המים כשהבריכה מלאה – כ 2.5 מטר.

לעיתים הבריכה ריקה – כשחקלאי האיזור משתמשים במימיה להשקיית שדותיהם [כמו ביום שצולמה התמונה].

מעל הבריכה יש ניקבה ממנה דרכה זורמים המים לבריכה

בקישור ניתן לראות סרטון על עין בובין – https://youtu.be/iY_Jex6kf6o

עין בובין - עין דני

דגשים

כשמבקרים במקום חובה לתאם מול מוקד בנימין בטלפון 02-9974106.

מומלץ להגיע בקבוצות גדולות ועם נשק.

המים בעין בובין עמוקים – אסורה הכניסה למי שלא יודע לשחות!

כתיבת תגובה

סוג המעיין

מעיין באווירה קסומה

מרחק מהרכב

300 מ'

על המעיין

לחצו לניווט

מחפשים מורה דרך לטיול הבא שלכם? מלאו את הטופס הבא או חייגו 052-4282461