היכל הזיכרון הממלכתי לחללי מערכות ישראל
היכל הזיכרון הממלכתי לחללי מערכות ישראל
איך מגיעים
היכל הזיכרון הממלכתי נמצא בכניסה להר הרצל – ניתן להגיע עם הרכבת הקלה, אוטובוסים וגם עם רכב פרטי – יש מגרש חניה חינמי גדול בכניסה להר הרצל. קחו בחשבון שבימי זיכרון המגרש עמוס.
פירוט
היכל הזיכרון הממלכתי הינו המקום בו מונצחים כל נופלי מערכות ישראל מראית התהתיישבות בארץ ועד ימינו. בתחילת שנות ה 60 הועלה הרעיון לראשונה ובמהלך שנת 2018 הוא נחנך. "המקום משלב בין ההנצחה הממלכתית המשותפת לכל הנופלים לבין ההנצחה האישית – המתבטאת בציון יום האזכרה האישי של כל נופל כאשר ביום הזיכרון מודלקים כל הנרות" [מתוך חוברת האתר].
היכל הזיכרון הממלכתי פתוח בימים א-ה בין השעות 9-18 ובימי שישי בין 9 ל 12 – מומלץ לבדוק בפרסומי המקום אחר שינויים בזמני הפתיחה אם מתכננים ביקור.
ניתן לסייר במקום לבד, או עם הדרכה של מדריכי המקום בלבד, ללא עלות – סיורים ניתן לתאם בטלפון 02-5646200 בימים א-ה בין השעות 9-16
במבואה שלפני הכניסה להיכל הזיכרון קבועים על הקיר סמליהם של הגופים שחלליהם מונצחים בהיכל.
משמאל לכניסה להיכל נמצאת אבוקת זיכרון ומימין נמצאת אחת המזוזות שהציבה הרבנות הראשית בשערי העיר העתיקה עם כיבושה במלחמת ששת הימים.
כשנכנסים להיכל הזיכרון עוברים ליד מיצג "נופי עבותיהם" שיצרה האמנית מיכל רובנר, אשר מציג, בקטעי וידאו, את הנופים בהם חיו הנופלים.
פניה שמאלה לאחר המיצג תוביל אותנו להיכל ההנצחה לחללים שנפטרו מחמת נכותם לאחר השירות
באולם המרכזי, מסביב לקירות מונצחים החללים – כשלכל חלל מוקדשת אבן זיכרון
ניתן לאתר את מיקומו של כל חלל באמצעות העמדות הממוחשבות.
במרכז החלל ישנו "פעמון האור", מבנה מרשים וייחודי שתוכנן ע"י מהנדסים מאוניברסיטת ציריך ומהנדסי טנק המרכבה, מתחת לפעמון האור נמצאת בריכת ההשתקפות אשר בה מרחפים ציטוטים משירים המביאים זיכרון לחללים. בחלל המרכזי מתנגנים צלילים שקטים..
לצידים של כל השמות ניצבים עמודי הזיכרון – שם מופיעים שמותם של אלו שיום הזיכרון שלהם חל באותו היום של הביקור, כאשר בכל יום מתקיימת אזכרה לאלו שנפלו באותו היום ובימי חמישי גם לאלו שנפלו בשישי-שבת.
דגשים
- אנא הגיעו בלבוש מכובד.
- מומלץ להגיע בתחבורה ציבורית
- ההסברים אודות האלמנטים העיצוביים מבוססים על החוברת המחולקת במקום.