מערת פער
מערת פער
איך מגיעים
איך מגיעים למערת פער? אם מגיעים מכיוון הגליל העליון המזרחי – נוסעים על כביש 89 מערב לכיוון קיבוץ סאסא עד המפגש של הכביש על כביש 899, פונים בצומת ימינה ומש אחרי כ 1.7 ק"מ נראה מימין את החנייה של מערת פער. כדי לצעוד בשביל למערה צריך לעבור את הכביש בזהירות.
אם נגיע על כביש הצפון – 899 ממערב – אחרי שנעבור את הישוב מתת – נראה את החניה של מערת פער משמאלינו אחרי כ 3.4 ק"מ.
פירוט
מערת פער נמצאת במקום הנמוך ביותר בעמק סאסא, שהינו דולינה קראסטית [תופעה קראסטית = צורת נוף שנוצרה ע"י המסת המסלע ע"י מים. דולינה קראסטית = שקע גדול בקוטר של עד 500 מ' שנוצר בהתפתחות קרסאטית]. המערה הינה נקודת הניקוז של כל המשקעים היורדים באיזור ולכן כשיורדים הרבה משקעים באיזור ישנה זרימה מרשימה של מים לתוך המערה.
לאחר שחצינו את הכביש בזהירות נתחיל לצעוד בשביל הנוח המוביל למערה. ניתן להתחיל אותו משמאל או מימין – זה לא משנה. מצד שמאל ישנן מדרגות שיובילו אותנו עד לתצפית שמעל המערה
וצעידה בצד ימין הינה מעל אחד המקומות מהמם זורמים המים, ירידונת קצרה, מעבר בגישרון מעל המים ואנו ניצבים בכניסה למערת פער. הזרימה במקום מרשימה מאד והאקוסטיקה מאד מבליטה את רעש המים בגלל שמערת פער נמצאת בקצהו התחתון של העמק.
אם נסתכל מעלה, אל קירות העמק, בזמן הגשם, נראה את זרימת המים העוצמתית
דגשים
- במערת פער יש זרימה רק אחרי גשמים כבדים, בקיץ אפשר רק לרדת לבולען ולתצפת לכיוון המערה
- הירידה למערה בוצית וחלקלקה כשיור גשם