קבר הרמב"ם והתנאים

קבר הרמב"ם והתנאים

מתחם ובו מס' קברים של צדיקים מדורות שונים

איך מגיעים

מתחם קבר הרמב" והתנאים נמצא בטבאיה בין הרחובות התנאים, יוחנן בן זכאי [אליו קרוב מתחם קברי התנאים] וחכם אבולאפיה [אליו קרוב יותר קבר הרמב"ם ומשפחתו].  איפה חונים? בחניונים באיזור. לניווט ישיר ליחצו כאן

פירוט

אז איך בעצם התקבצו במקום אחד קברים של רבנים ממס' תקופות?

כנראה שהיתה  במקום קבורה בתקופת התנאים – בערך בשנת 200 לספירה ואז נקברו במקום רבן יוחנן בן זכאי [שהיה מגדולי חכמי ישראל שלאחר החורבן ועליו נאמר "אמרו עליו על רבן יוחנן בן זכאי שלא הניח מקרא ומשנה גמרא הלכות ואגדות דקדוקי תורה ודקדוקי סופרים קלים וחמורים וגזרות שוות תקופות וגימטריאות שיחת מלאכי השרת ושיחת שדים ושיחת דקלים משלות כובסין (אנ') משלות שועלים" והסיפור המפורסם ביותר עליו הוא שכשהבין רבן יוחנן בן זכאן שהיה בירושלים הנצורה שהעיר הולכת ליפול הוא דיבר עם אבא סיקרא אחיינו שהיה מראשי המורדים והפ הפיצו שמועה שהוא חלה ולאחר מכן נפטר ושניים מתלמידיו סייעו בהוצאת הארון וכשרצו המורדים לדקור את הארון לבדוק שאין שם מתחזה הניא אותם בכך אבא סיקרא ואמר להם שלא יבזו את גופת רבם.  לאחר יציאתו מהעיר הנצורה נפגש ריב"ז עם אספסייאנוס מפקד הכוחות הרומיים וניבא לו שהוא עומד להיות הקיסר, ולאחר תקופה קצרה כשהנבואה התגשמה הוא קרא לריב"ז לפני חזרתו לרומי ונתן לו לבקש משאלה, ריב"ז ביקש "תן לי יבנה וחכמיה, שושלת רבן גמליאל, ורופאים שירפאו את רבי צדוק" – כלומר מקום להמשך לימוד התורה, את המשך שושלת הנשיאות והצלתו של רבי צדוק שהיה צם כל הזמן כיד למנוע את חורבנה של ירושלים.

קבר הרמבם והתנאים

מלבד ריב"ז מצויינים במתחם קברי התנאים גם ציוני הקבר של  רבי יהושעה בן חנניה, רבי אלעזר בן ערך, רבי יוסי הכהן, רבי אלעזזר בן הורקנוס שאמירות המפורסמת היא יהי כבוד חברך חביב עליך כשלך" והאמוראים  רבי אמי ורבי אסי מחשובי האמוראים בדור השלישי [כחמישה דורות אחרי ריב"ז],

לצידם נמצא גם קבר השל"ה הקדוש .

קבר הרמבם והתנאים

במתחם מעל קברי התנאים נמצא מתחם הקבר של הרמב"ם, אביו רבי מיימון, בנו רביע אברהם ונכדו רבי דוד הנגיד.

על הרמב"ם נאמר "ממשה עד משה לא קם כמשה" תוך השוואה למשה רבינו עקב היותו גם גדול בתורה, גם מנהיג רב גוני וגם חכם בעל ידע רב בחכמה ופילוסופיה. הרמב"ם חי את רוב חייו במצרים, למע גיחה קצרה לארץ ישראל, וכשהלך לעולמו, מספרת האגדה, לאחר שהיתה מחלוקת היכן ייקבר, סוכם שיניחו את ארונו על גמל והיכן שהגמל יעצור – שם הוא ייקבר, והכמל צעד ולצעד ללא הפסקה עד שהגיע לטבריה לבית הקברות העתיק – ושם אכן הוא נקבר. על מצבתו הראשונה היה חקוק "מבחר האנושי"

 

קבר הרמבם והתנאים

את מתחמי הקברים עולים דרך מדרגות עליהן שמות החלקים מספרו המפורסם של הרמבם – הי"ד החזקה. במתחם ישנם מס' מקומות אליהם לוקטו עצמות במהלך השיפוצים שנעשו במקום ורשום עליהם "ליקוטי עצמות"

הגג שעל הקבר הינו בעל צורה מיוחדת המזכירה כתר

קבר הרמבם והתנאים

דגשים

  • שימו לב היכן אתם חונים
  • מעוניינים להזמין סיור בקברי צדיקים בטבריה? [קבוצות מעל 25 משתתפים] מוזמנים להתקשר ל 052-4282461 או לשלוח

כתיבת תגובה

סוג האתר

מתחם עם מס' קברי צדיקים

על האתר

מחפשים מורה דרך לטיול הבא שלכם? מלאו את הטופס הבא או חייגו 052-4282461