אתר ההנצחה לנרצחי הנובה בחניון רעים
אתר ההנצחה לנרצחי הנובה בחניון רעים
איך מגיעים
הכניסה לחניון רעים נמצאת כ 4.3 ק"מ דרומית לכניסה לקיבוץ בארי. לניווט ישיר ליחצו כאן
בכניסה לחניון בפניה הראשונה פונים שמאלה [ולא ממשיכים ישר לדרך מתקני המים] ולפי השילוט ממשיכים בנסיעה קצרה עד שמגיעים לחניון של אתר ההנצחה לנרצחי הנובה.
פירוט
ב 7/10/2023 התקיים פסטיבל מוזיקה בחניון רעים. כשהחלה מתקפת החמאס הארטילרית החלו מארגני האירוע לפזר את החוגגים.
לפי התחקירים שבוצעו לאחר הטבח, המסיבה לא היתה אחת ממטרות הרוצחים של הנוח'בה שהגיעו מעזה, אולם היא נקרתה בדרכם והם ניצלו את הריכוז הגדול של אנשים לרצוח מאות מבלים, ולחטוף ולפוע עוד רבים אחרים.
חלק מהאנשים שנמלטו מהמסיבה נרצחו במחסומים שהקימו הרוצחים על כביש 232 ובדרכי היער ורבים מאלו שנמלטו למיגוניות נרצחו ונחטפו מהן.
לזכרם של נרצחי הנובה הוקם אתר הנצחה במקום בו התקיים הפסטיבל

המיצג הראשון שפוגשים כשמגיעים לאתר הזיכרון לנרצחי הנובה הינו מיצג של שמות הנרצחים על עמודים שהוקם במקום בו היתה רחבת הריקודים של הפסטיבל, כאשר ליד חלק מהעמודים בני המשפחה של הנרצח הוסיפו נגיעה אישית.
השוטרים המונצחים במקום – מונצחים על גבי שלטים אחידים.

למד שמות הנרצחים ישנו מיצג גדול של כלניות אדומות היוצרות מגן דוד

בחלק שמאחורי מגרש החניה ישנו מיצג של מכולת הזבל הצהובה – בה ניסו להתחבא מבלים רבים בפסטיבל ושם נרצחו ע"י רוצחי בנוח'בה.
בסמוך לאתר המכולה החלו להקים בעת ביקורינו את המתחם המנציח את נרצחי הבר הקטן בו נרצחו רבים, וגם ניצלו חלק מהמבלים שהסתתרו במקררים.

בין עצי המתחם נסלל שביל הזיכרון בו ניתן ללכת ולפגוש פינות הנצחה של נרצחים. השביל מתחיל בנקודה בה היה חפ"ק המשטרה ועובר בין השאר גם ליד הנצחה ל DJ של האירוע מתן אלמלם (קידו) ז"ל שבגבורה רבה סייע בפיזור המשתתפים ולא נמלט על נפשו ובסופו של דבר נרצח במקום – ליד ההנצחה שלו ניתן לסרוק QR ולשמוע מוזיקה שלו.. לא רחוק מההנצחה של ה DJ ישנה פינה המספרת את סיפורו של האמבולנס בו ניסו להסתתר רבים שנרצחו כאשר שוגר לעברו RPG והוא עלה באש [מה שהקשה מאד לזיהויים של הנספים באירוע זה].
בצידו המערבי של השביל ניטע יער לזכרם של הנרצחים בפסטיבל הנובה.
